اتیولوژی در اختلال در بلع کودکان – بزرگسالان
[ad_1]
اتیولوژی در اختلال در بلع
اختلال بلع می تواند به وسیله ی عوامل گوناگونی ایجاد شود . این عوامل می تواند شامل اختلالات عضلانی، عصبی، اسکلتی، روانشناختی و عوامل محیطی باشد.
اختلال بلع عضلاتی ممکن است ناشی از ضعف عضلات دستگاه هضمی، مشکلات عصبی مرکزی یا عصبهای مسئول بلع، تورم و التهابات در مجرای گوارش و یا آسیب به عضلات و انسجامهای مختلف دستگاه بلع باشد.
اختلال بلع عصبی ممکن است به علت اختلالات عصبی در مغز و ستون فقرات، ضعف عضلات کنترل کننده بلع، یا اختلالات در سیستم عصبی محیطی ایجاد شود.
اختلال بلع اسکلتی می تواند ناشی از مشکلات در مفاصل بلع، یا تغییرات در استحکام عضلات و بافتهای محیطی ایجاد شود.
عوامل روانشناختی نیز ممکن است بر روند بلع تأثیر بگذارند؛ برای مثال، استرس، اضطراب، یا اختلالات روانی می تواند به مشکلات بلع منجر شود.
همچنین، عوامل محیطی مانند مصرف مواد مسموم کننده، خوردن غذاهای خشک و سخت، یا تنفس در محیط های آلوده می تواند عاملی در ایجاد اختلال بلع باشد.
با توجه به این متغیرها، تشخیص و درمان اختلال بلع نیازمند تشخیص دقیق آسیب شناس گفتار وزبان برای تشخیص و درمان علت ایجاد آن است و ممکن است به ترکیبی از روش های گفتار و بلع درمانی در برخی موارد جراحی نیاز باشد.
مانند: بالا رفتن طبیعی سن، بیماریهای عصب شناسی، آسیب سر، بیماریهای تخریب کننده، بیماری های سیستماتیک، بیماری های خود ایمنی، تومورها و عفونت ها که منجر به اختلال دربلع می گردد .
موارد درمانی مانند جراحی، رادیوتراپی و دارودرمانی همچنین می توانند منجر به اختلال بلع شوند.
موردی مانند بازگشت اسید به ناحیه حنجره یکی از شرایطی است که اغلب از آن چشم پوشی می شود و ممکن است این حادثه روی بلع طبیعی تاثیر بگذارد.
بیمارانی که با سرطان سر و گردن علایم متغیری دارند. آنها اغلب در اوایل بیماری اختلال بلع چشمگیری دارند و عملکرد بلع آنها اغلب نتیجه درمان هایی است که روی آنها انجام میگیرد, هرچند بعضی از نقص ها با مرور زمان بهبود می یابند.
بیمارانی با بیماری پارکینسون از اختلال بلع رنج می برند که اختلال بلع آنها با پیشرفت بیماری شدیدتر می شود. به خاطر این سبب شناسی های متنوع و پیچیده شاید نتوان بروز هیچکدام از طبقه های اختلال بلع را به طور مسلم پیش بینی کرد. به علاوه هیچ آزمونی در تشخیص اختلال بلع ۱۰۰ درصد دقیق عمل نمی کند.
اختلالات بلع همچنین ممکن است برخواسته از همایندی سایر اختلالات یا بیماری های بیشتری باشد.
همچنین بروز اختلالات بلع ممکن است بسته به نوع ارزیابی تشخیصی متفاوت باشد.
به طور برعکس اختلال در بلع ممکن است علامت سایر بیماری های عصب شناسی یا درمان های مورد نیاز در این شرایط باشند. بنابراین بروز واقعی اختلالات بلع دقیقا مشخص نیست.
نوشته اتیولوژی در اختلال در بلع کودکان – بزرگسالان اولین بار در گروه گفتاردرمانی آنلاین گفتار توانگستر. پدیدار شد.
[ad_2]
منبع
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.